Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська мікрохвильова піч десерти вершкове масло › Шоколадний кекс у мікрохвильовій печі
Шоколадний кекс у мікрохвильовій печі

Шоколадний кекс у мікрохвильовій печі

В період розвитку Стародавнього Риму було прийнято змішувати родзинки, горіхи, гранат з ячмінним пюре. Так був придуманий кекс, який зараз став дуже популярним по всьому світу. Згідно з сучасними рецептами приготування цього десерту, випікати його потрібно з бісквітного або дріжджового тіста. А найпоширенішими добавками є горіхи, джеми або варення, сухофрукти і свіжі фрукти, шоколад. Як стверджують історики, наймасовіше поширення кекс отримав в 16 столітті, коли з'явився цукровий пісок. Його постачали з американських колоній. А через те, що цукор сприяє довгому зберіганню фруктів, то саме завдяки цьому кекси і стали улюбленим десертом багатьох країн, кожна з яких додавала свої традиційні інгредієнти.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Яйце — 3 шт.
  2. 2. Цукор — 130 г.
  3. 3. Какао — 30 г.
  4. 4. Сіль — 3 г.
  5. 5. Масло вершкове — 100 г.
  6. 6. Борошно — 140 г.
  7. 7. Розпушувач (пакетик) — 1 шт.
  8. 8. Ванільний цукор — 10 г.
  9. 9. Шоколад — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно збити яйця, сіль, ванільний цукор, цукор, какао в пишну пінну масу, потім додати до них м'яке вершкове масло, і збити знову. Змішати розпушувач та борошно, невеликими порціями додавати до масляно-яєчної маси.

  2. Потім в скляну форму вилити підготоване тісто, поставити в мікрохвильову пічку, при максимальній потужності витримати 5 хвилин, потім, після вимикання печі не відкривати її ще близько 7 хвилин, за цей час кекс "дійде" та "дозріє".

  3. Далі потрібно на водяній бані, або в НВЧ-печі розпустити шоколад для глазурі, обмастити нею кекс.