Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська середній духовка торти › Шоколадно-мигдальний торт
Шоколадно-мигдальний торт

Шоколадно-мигдальний торт

Будь-яка господиня віддає перевагу рецептам, де не потрібно витрачати дуже багато часу на приготування страви. Попитом користуються рецепти, де інгредієнти прості і доступні, але при всьому цьому страва виходить дуже смачна і гарна. Якщо ви теж хочете мати в арсеналі такий рецепт, а зокрема рецепт десерту, тоді зверніть, будь ласка, увагу на рецепт шоколадно-мигдалевого торту. Як тільки ви його приготуєте, ви відчуєте атмосферу справжнього домашнього тепла і затишку. Спробувавши перший шматочок, ви і ваші рідні зрозумієте, що пиріг неймовірно смачний. Цей пиріг покаже вам, що з ним можна створити справжнє свято, на який і гостей не соромно-то покликати.

Кількість порцій 8
Час приготування 90 хв

  1. 1. Яйце — 7 шт.
  2. 2. Борошно — 200 г.
  3. 3. Цукор — 180 г.
  4. 4. Сода — 3 г.
  5. 5. Оцет — 4 г.
  6. 6. Какао порошок — 20 г.
  7. 7. Желатин — 25 г.
  8. 8. Молоко — 65 г.
  9. 9. Вершки (35%) — 500 г.
  10. 10. Цукрова пудра — 50 г.
  11. 11. Шоколад — 50 г.
  12. 12. Мигдалева крихта — 30 г.
  13. 13. Лікер "Амаретто" — 45 г.
  14. 14. Масло вершкове — 30 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно спекти бісквіт. Для цього жовтки відокремити від білків. Борошно змішати з какао порошком. Жовтки збити з 3/4 склянки цукру, насипати борошно, погашену оцтом соду, ретельно все збити. Білки збити з цукром (1/4 склянки), що залишився, до густої піни. До тіста обережно вмішати збиті білки. В змащену маслом форму викласти бісквітну масу. Випікати в попередньо нагрітій до 200°С доховці 35-40 хвилин. Дістати готовий бісквіт з духовки, охолодити та нарізати вздовж на 2-3 частини. Вийдуть бісквітні коржі.

  2. Потім потрібно приготувати сироп для просочення коржів. Для чого 50 г. цукрової пудри розчинити в 3-х столових ложках лікеру. Просочити сиропом коржі бісквіту.

  3. Після цього слід приготувати крем. Спочатку желатин розчинити у молоці кімнатної температури та поставити для набухання на 20 хвилин. Потім на водяній бані розігріти до розчинення желатинових крупинок, помішуючи без перерви. Охолодити молочно-желатинову суміш. Тепер охолоджені вершки збити до стійкої піни, додати до них цукрову пудру, знову збити. Тонким струменем влити желатинову суміш у збиті вершки, збити та поставити у холодильник до загусання.

  4. Коржі промазати кремом, покласти один на одного. Тільки останній корж змащувати не потрібно. Боки торта теж змастити кремом та обсипати мигдальною крихтою. Шоколад розтопити на водяній бані, влити до нього 2 столові ложки молока, додати масло вершкове, розмішати до однорідної маси. Нанести на поверхню торта гарячу шоколадну масу. Торт поставити у холодильник на 2-3 години охолоджуватися та просочуватися.