Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська м'ясо осінь › Курка в молоці
Курка в молоці

Курка в молоці

Пропонуємо вашій увазі самий простий і легкий рецепт приготування курки .Готовиться швидко, м'ясо виходить ніжне, духмяне, з хрусткою ароматною скоринкою. Молоко, в якому тушиться наша курка, надає їй дивну м'якість. Пікантний смак, надзвичайно красивий колір і пряний аромат надають курці цедра лимона, часник і каррі. До того ж дуже поживна і корисна страва. Адже куркума, яка є основним компонентом каррі, стимулює імунну систему людини і допомагає руйнувати шкідливі білки, які блокують роботу мозку і викликають хворобу Альцмейгера у літніх людей. Готуйте, споживайте і будьте здорові!

Кількість порцій 10
Час приготування 70 хв

  1. 1. Курка — 1,5 кг.
  2. 2. Молоко — 500 мл.
  3. 3. Часник — 5 зубчиків
  4. 4. Вершкове масло — 1 ст. л.
  5. 5. Карі — 1 ч. л.
  6. 6. Цедра лимону — 1 шт.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курку розрізати приблизно на 10 шматочків. Кожен шматочок добре посолити і поперчити.

  2. У сковороді розтопити масло і обсмажити половину шматочків на сильному вогні. Кожну сторону обсмажувати приблизно протягом 5 хвилин.

  3. Потім зняти з вогню підсмажені шматочки. Повторити операцію із другою порцією курки.

  4. З одного лимона акуратно зняти цедру (найкраще овочевим ножем).

  5. Зубчики часнику очистити, розім'яти їх і покласти у форму для запікання. Зверху на часник викласти обсмажені шматочки курки.

  6. На сковороду, в якій смажилася курка, вилити молоко. До нього додати карі і цедру лимона. Молоко за смаком посолити, поперчити і довести до кипіння.

  7. Потім зняти молоко з вогню і перелити все зі сковороди в форму з куркою. Поставити форму в розігріту до 200°С духовку. Випікати 30-40 хвилин.

  8. Подавати курку слід попередньо поливши молоком, щоб вона була м'якою.