Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська травневі свята птиця обід › Куряча запіканка з броколі
Куряча запіканка з броколі

Куряча запіканка з броколі

Запіканки бувають не тільки солодкими. Одна з таких - куряча запіканка з брокколі. Як відомо, курка - це джерело білка. Її корисно з'їсти навіть увечері, тому що білок не калорійний, а це має зацікавити тих, хто стежить за фігурою. До того ж брокколі дуже корисний для організму. Даремно його ігнорують багато господинь. У ньому багато вітаміну С, К; також він добре сприяє схудненню. Іншими словами, ця страва нібито створена для тих, хто збирається худнути або переживає за свою вагу. Відмінний мікс смаку та користі.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Курка — 1500 г.
  2. 2. Петрушка — 2 шт.
  3. 3. Сметана — 4 ст. л.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Сир чеддер — 200 г.
  6. 6. Молоко — 100 мл.
  7. 7. Хлібні крихти — 4 ст. л.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець — за смаком
  10. 10. Брокколі — 500 г.
  11. 11. Вершкове масло — 25 г.
  12. 12. Шавлія — 2 шт.
  13. 13. Рослинна олія — 4 ст. л.
  14. 14. Мелений мигдаль — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курку вимити, помістити в каструлю і влити воду так, щоб вона тільки покривала її. Довести до кипіння, зняти піну, приправити сіллю і варити під кришкою 35 хв. Вийняти курку з бульйону, дати охолонути, потім зняти м'ясо з кісток і нарізати невеликими шматочками. Бульйон процідити.

  2. Сир натерти на дрібній тертці. Розігріти 100 мл. курячого бульйону з молоком. Постійно помішуючи, покласти половину сиру. Готувати на невеликому вогні протягом 7 хв. Додати сметану, швидко перемішати і зняти з вогню.

  3. Брокколі вимити, розібрати на невеликі суцвіття. Опустити їх на 2 хв. в каструлю з киплячою підсоленою водою. Відкинути на друшляк. Дати обсохнути.

  4. Зелень вимити, обсушити й подрібнити. Цибулю очистити, подрібнити і обсмажити в розігрітій олії протягом 5 хв. Всипати хлібні крихти і зелень. Перемішати і зняти з вогню. Додати сир, добре перемішати.

  5. Форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти шматочки курки і суцвіття брокколі. Полити приготованим соусом.

  6. Зверху посипати сирно - хлібною сумішшю. Поставити в розігріту до 190°С духовку на 20 хв.