Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська другі страви обід › Запіканка з сьомгою і брокколі
Запіканка з сьомгою і брокколі

Запіканка з сьомгою і брокколі

Невідомо точно і чітко, що придумав перший запіканку, з якої країни до нас прийшла ця страва, і чому взагалі її почали готувати, але ми все вдячні цьому незнайомцеві за настільки прекрасний шедевр. Напевно, все почалося з солодких запіканок, які робили з кисломолочного сиру. Зараз такі запіканки найпопулярніші. Але ж крім таких існують ще й інші запіканки - які цілком зійдуть як страва на вечерю. Ось як із сьомгою і брокколі. Ця страва досить цікава своїми інгредієнтами. Хоча тут всього лише макарони з рибою і капустою, але така цікава суміш привела до того, що вийшла цікава страва для тихої сімейної вечері.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Сьомга — 500 г.
  2. 2. Капуста брокколі — 500 г.
  3. 3. Макарони — 200 г.
  4. 4. Горіх мускатний мелений — 5 г.
  5. 5. Яйце куряче — 1 шт.
  6. 6. Молоко — 150 мл.
  7. 7. Сир твердий — 100 г.
  8. 8. Олія оливкова — 10 мл.
  9. 9. Лимон — 30 г.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Макарони відварити до напівготовності в підсоленій воді. Брокколі помити, розібрати на суцвіття і відварити в підсоленій воді 3 хвилини. Збити яйце. Сир натерти на тертці, додати збите яйце, молоко, сіль, перець, молоко, мускатний горіх.

  2. Сьомгу (бажано філе) помити, відділити м'ясо від кісток і нарізати шматочками. Додати за смаком сіль, перець й збризнути лимонним соком. Духовку розігріти до 200°C.

  3. Форму змастити оливковою олією. Шарами викласти спочатку макарони, сьомгу, брокколі. Залити шари сирною сумішшю, поставити в духовку і запікати 25-30 хвилин.