Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська легкий другі страви осінь › Запіканка з фаршу і картопляного пюре
Запіканка з фаршу і картопляного пюре

Запіканка з фаршу і картопляного пюре

Не варто думати, що запіканки - це виключно солодка страва і підходить тільки для десертів. Зараз існує їх так багато різних, що легко і загубитися. Всі вони досить різні, з різними наповнювачами і смаком. Але все таки можна виділити найсмачніші. Наприклад, запіканка із фаршу і картоплі. Хороша вона тим, що така страва цілком підійде для смачної і швидкої, а головне - ситної вечері з найріднішими. До неї можна зробити хіба що легкий салат - і все. Так як в запіканці є все, що потрібно: і гарнір з картоплі, і м'ясо. Тому можете сміливо приступати до приготування смачного обіду або вечері - з такою запіканкою, ми впевнені, це у вас вийде.

Кількість порцій 3
Час приготування 60 хв

  1. 1. Фарш свинний — 250 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 80 г.
  3. 3. Соус — 320 г.
  4. 4. Картопля — 450 г.
  5. 5. Масло вершкове — 25 г.
  6. 6. Молоко — 30 мл.
  7. 7. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити, очистити, залити холодною водою і відварити до готовності. Злити воду, розім'яти картоплю на пюре. Додати масло, молоко і добре перемішати.

  2. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Обсмажити цибулю і фарш на сковороді до золотистого кольору. Додати в сковорідку соус (наприклад, томатну пасту або будь-який на ваш смак) і тушкувати близько 30 хвилин. Духовку розігріти до 180 градусів.

  3. Укласти у форму для запікання фарш, зверху викласти пюре. Покласти форму в духовку і запікати близько 15-20 хвилин. Викласти запіканку на порційні тарілки і подавати.