Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка борошно › Торт з вишнею та кремом із сиру маскарпоне
Торт з вишнею та кремом із сиру маскарпоне

Торт з вишнею та кремом із сиру маскарпоне

Прекрасний і досить швидкий у приготуванні торт (єдине, доведеться трохи почекати, поки він просочиться, але якщо його зробити ввечері, то ночі буде цілком достатньо). Корж виходить зовсім сухим (досить вологим) на смак і з насиченим ароматом вишні. Якщо ж торт їстимуть тільки дорослі, то, радимо замочити на деякий час вишню в коньяку, бренді, віскі або лікері (вишневому, кокосовому, шоколадному, амаретто або будь-яким іншим за смаком). Можна замінити цей крок додавши алкоголь в сироп, яким будете просочувати корж (тут головне не переборщити). Тоді торт отримає пікантний смак і злегка п'янкий аромат.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Яйце куряче — 3 шт.
  2. 2. Борошно пшеничне — 150 г.
  3. 3. Цукор — 300 г.
  4. 4. Вершки 33% — 250 мл.
  5. 5. Сир маскарпоне — 250 г.
  6. 6. Вишня консервована — 300 г.
  7. 7. Шоколад молочний — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яйця збити з половиною цукру. Просіяти в яєчну масу борошно і замісити не надто густе тісто. Духовку розігріти до 180°C. Форму змастити вершковим маслом і вилити туди тісто. Поставити форму в духовку і випікати близько 20-25 хвилин.

  2. З вишні злити компот і просочити ним корж. З вишні видалити кісточки. Вершки збити з другою половиною цукру в пишний крем. Додати маскарпоне і перемішати.

  3. Дуже охолоджений (або заморожений) шоколад натерти на дрібній тертці. На корж викласти вишню, зверху рівномірно розподілити крем. Посипати все тертим шоколадом і поставити в холодильник на 6-8 годин. Потім можна подавати.