Торт "Прага"
- 1. Борошно — 200 г.
- 2. Масло вершкове — 40 г.
- 3. Цукор — 200 г.
- 4. Какао-порошок — 20 г.
- 5. Яйця — 3 шт.
- 6. Молоко згущене — 120 г.
- 7. Вода — 20 г.
- 8. Ванілін — 3 г.
- 9. Патока крохмальна — 20 г.
- 10. Фруктова есенція — 2 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно сформувати тісто. Спекти бісквіт. Цукор поділити надвоє, білки відокремити від жовтків. Борошно, перемішати з какао. Вершкове масло трохи підтоплювати. Жовтки збити з першою частиною цукру. Збивати старанно і довго, щоб не залишилося жодного кришталика. Далі збивати білки до пишної піни, потім всипати в них цукор, знову збивати міксером до розчинення сахарози.
Теперь перемішати збиті білки і жовтки. Далі покласти в суміш розм'якшене масло і борошно, просіяти з какао. Зробити тісто, щоб білки не осіли, і вилити його в круглу форму, застелену пергаментом. Розігріти духовку і відправити тісто туди на 30-45 хвилин. Готовий бісквіт охолодити у формі.
В цей час готувати крем. Змішати воду з жовтком, додати згущене молоко. Поставити суміш на водяну баню і уварювати до сметанної консистенції, періодично помішувати. Після чого додати в суміш збите заздалегідь вершкове масло. Наприкінці всипати какао і збивати ще близько двох хвилин.
Нагріти цукор з водою до утворення сиропу. В окремій мисці розігріти патоку і всипати її в сироп. Через кілька хвилин додати в нього фруктову ессенцію.
Рівненько розрізати бісквіт поперек на три частини. Нижній і середній коржі просочити кремом. Верхній корж обмазати фруктовим джемом і обливати теплою глазур'ю.