Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська плита овочі осінь › Варена картопля під сирно-томатним соусом
Варена картопля під сирно-томатним соусом

Варена картопля під сирно-томатним соусом

Варена картопля під сирно-томатним соусом нагадає вам про Італію - красиву, романтичну, теплу, морську і пристрасну. Такі відчуття дарують соковиті і солодкі томати та сир моцарелла, який родом з цієї країни. Ці два інгредієнти роблять незвичайною таку звичну для нас картоплю. Готувати це смачне блюдо дуже швидко і просто. Картопля стане ніжною, немов тільки що збиті вершки, завдяки соусу. Пікантності страві додасть кмин. Ця східна пряність має незвичайний смак і горіховий аромат. Влаштуйте собі свято посеред тижня, зробіть з простої страви неповторну!

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Картопля — 1,2 кг.
  2. 2. Масло вершкове — 20 г.
  3. 3. Цибуля — 80 г.
  4. 4. Цибуля зелена — 40 г.
  5. 5. Помідори — 220 г.
  6. 6. Вершки 33-35% — 100 мл.
  7. 7. Орегано — 5 г.
  8. 8. Кмин — 5 г.
  9. 9. Сир моцарела — 150 г.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити , очистити , нарізати шматочками і відварити в підсоленій воді до готовності. Злити воду і зробити з картоплі пюре. Помідори помити , опустити в киплячу воду на 10 секунд , потім у холодну воду. Зняти шкірку з помідорів і дрібно нарізати.

  2. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Зелену цибулю помити і подрібнити. Розігріти вершкове масло на сковороді і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати зелену цибулю, помідори і тушкувати близько 5 хвилин.

  3. Сир нарізати невеликими кубиками. Додати в сковороду з овочами сир і готувати, поки він не розплавиться. Потім додати вершки і спеції. Перемішати все до однорідної консистенції. Полити картоплю гарячим соусом і подавати.