Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська важкий європейська весна › Млинці дріжджові "Царські"
Млинці дріжджові "Царські"

Млинці дріжджові "Царські"

Існує думка, що млинці - це найперший виріб з борошна, який має свої корені ще в доісторичних часах. До сьогоднішнього дня він має особливу популярність, і млинцям завжди раді як дітки, так і дорослі. Мабуть, в них присутній якийсь особливий дух, який передається з покоління в покоління. Дріжджові млинці - це ще більш смачна страва, ніж звичайні. Бо завдяки дріжджам вони виходять пишні і не такі тонкі, як звичайні. Їх можна змастити варенням або медом. Запиваючи теплим молоком або какао, можна провести приємний вечір у колі родини або друзів. Угостите їх смачними домашніми млинцями, які мають таку стародавню історію.

Кількість порцій 6
Час приготування 160 хв

  1. 1. Борошно — 3 ст.
  2. 2. Сухі дріжджі — 2-3 ч. л.
  3. 3. Молоко — 3,5 ст.
  4. 4. Яйце куряче — 3 шт.
  5. 5. Вершкове масло — 100 г.
  6. 6. Сіль — щіпка
  7. 7. Цукор — 1-2 ст. л.
  8. 8. Взбиті вершки — 150 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно просіяти. Молоко підігріти. Сухі дріжджі розчинити в теплому молоці. Поставити опару з теплого молока, 1,5 склянки борошна і дріжджів. Коли опара підніметься, додати 3 збитих жовтка, розтертих до білого кольору з вершковим маслом. Все добре розмішати.

  2. Поступово всипати решту борошна, сіль, цукор, ще раз розмішати. Поставити в тепле місце на 45 хвилин. Можна поставити посуд з тістом на парову баню (у велику каструлю або миску з теплою, майже гарячою водою).

  3. Збити білки з вершками. Через 30 хвилин ввести цю суміш в тісто, обережно перемішуючи зверху вниз. Дати піднятися дріжджовому тісту для млинців 15-20 хвилин.

  4. Розігріти сковороду, змастити перший раз салом або рослинною олію. Тісто зачерпнути ополоником, налити його в середину сковороди і покрутити її, щоб тісто рівномірно розлилося по всій сковороді. Випікати на середньому вогні, до золотистого кольору (1-2 хвилини).

  5. З другої сторони млинець потрібно смажити взагалі півхвилини і знімати. Дріжджові млинці "Царські" готові.