Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська борошно обід › Бельгійські пивні оладки
Бельгійські пивні оладки

Бельгійські пивні оладки

Може бути, що на бельгійських кулінарів вплинуло те, що в Бельгії дуже люблять пиво, або може існує й інше пояснення, але от млинчики на основі пива зустрічаються не так часто. Проте на батьківщині ця страва досить популярна. Завдяки тому, що пива в тісто потрібно не дуже багато, ці млинці можна їсти і діткам теж, правда, бажано в обмеженій кількості. Але якщо ви зібралися зустрічати гостей або просто влаштовуєте невеличке свято вдома, то рецепт цих млинчиків прийде вам на допомогу. Тому що перед їхнім надзвичайним видом складно встояти. А тим більше, що їх дуже зручно взяти з собою на роботу або дітям до школи.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 200 г.
  2. 2. Яйце куряче — 4 шт.
  3. 3. Дріжджі сухі — 5 г.
  4. 4. Пиво світле — 200 мл.
  5. 5. Масло вершкове — 60 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Вершки 35% — 100 г.
  8. 8. Цукор — 130 г.
  9. 9. Джем полуничний — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У мисці змішати борошно, дріжджі, цукор з яйцем. Масло розтопити, влити в борошняну суміш. Збити до однорідної маси.

  2. Розігріти духовку до 180°С. У суміш влити пиво, змішати. Викласти у форму для кексів отриману суміш. Випікати 15 хвилин.

  3. Готові оладки дістати з духовки, остудити, витягти з форми.

  4. Вершки збити з цукром. Подавати оладки з полуничним джемом і цукрово-вершковим кремом.