Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська легкий овочі › Салат буряковий
Салат буряковий

Салат буряковий

До вашої уваги оригінальний буряковий салат із заправкою з сметани з хроном, м'ятою і корицею. Напевно, про таку заправку чули не багато хто, та й далеко не до всіх салатів вона підійде. А салат припаде до смаку всім: чоловікам - оскільки володіє пікантним і в міру гострим смаком, а жіночу половину привабить своєї низькою калорійністю. Салат підходить до м'ясних і рибних страв, а також до страв з птиці (особливо до обсмажених або запечених страв, але менш підійде до відварних або тушкованих). За смаком з інгредієнтів в салат можна додати подрібнений часник (але зовсім небагато, щоб він не перебив смак заправки), будь-яку свіжу зелень, нарізаний розм'якшений чорнослив або свіжі сливи, горіхи (особливо волоські). За бажанням у заправку можна додати трохи гірчиці.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Буряк — 500 г.
  2. 2. Сметана — 100 г.
  3. 3. Хрін — 50 г.
  4. 4. Цукор — 5 г.
  5. 5. Оцет бальзамічний — 10 мл.
  6. 6. Кориця — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. М'ята — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Буряк помити, відварити, охолодити і очистити. Нарізати буряк кубиками й збризнути оцтом.

  2. Хрін очистити і натерти на дрібній тертці. М'яту помити і подрібнити. Змішати хрін зі сметаною, додати цукор, корицю, сіль, м'яту.

  3. Всі інгредієнти з'єднати. Додати соус і перемішати салат.