Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська плита європейська осінь › Бурякове пюре з корицею
Бурякове пюре з корицею

Бурякове пюре з корицею

Початок осені – той самий час, коли у Вас є чудова можливість урізноманітнити буденний раціон Вашої родини корисними і смачними стравами з молодого буряка. Піддаючись термічній обробці, цей яскравий коренеплід не тільки зберігає всі свої цінні вітаміни і мікроелементи, а й набуває приємний смак. Рекомендуємо приготувати бурякове пюре з корицею. Ця цікава страва – гідний приклад того, як самий звичайний овоч перетворився до невпізнання за рахунок грамотного поєднання інгредієнтів, а також додавання пряної кориці. Така закуска має універсальне застосування: подавати її можна в якості гарніра до м'яса або риби, а також намазати овочеве пюре на свіжий хліб, тости або грінки.

Кількість порцій 6
Час приготування 120 хв

  1. 1. Буряк — 3 шт.
  2. 2. Морква — 3 шт.
  3. 3. Часник — 3 зубчики
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Цукор — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Чорний мелений перець — за смаком
  8. 8. Кріп — 1 пучок
  9. 9. Соняшникова олія — 2 ст. л.
  10. 10. Кориця — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварити буряк і моркву 1 годину. Очистити овочі і натерти їх на крупній тертці. Лук очистити і подрібнити.

  2. У сотейнику розігріти масло, покласти буряк, моркву і цибулю, обсмажувати протягом 5 хвилин.

  3. На малому вогні тушкувати під кришкою, періодично помішуючи, протягом 20 хв.

  4. Дрібно нарізати кріп і часник, додати до пюре, приправити корицею, сіллю, перцем і цукром за смаком.