Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська алкоголь осінь › Запечене авокадо з томатами під яєчним соусом
Запечене авокадо з томатами під яєчним соусом

Запечене авокадо з томатами під яєчним соусом

Якщо ви сьогодні хочете здивувати своїх близьких або гостей чимось вишуканим і незвичайним. Тоді вам обов'язково варто звернути увагу на рецепт цієї страви. І тому сьогодні ми вам представляємо прекрасний рецепт приготування такої вишуканої страви як запечене авокадо з томатами під яєчним соусом. Такий делікатес вийде не тільки смачним, але й неймовірно корисним. До того ж така вишукана страва не дуже довго готується. Смак страви виходить відмінним. А її запах просто збиває з ніг. Такій страві будуть раді всі. Порадуйте сьогодні своїх найрідніших і найближчих і приготуйте їм запечене авокадо з томатами під яєчним соусом.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Авокадо — 3 шт.
  2. 2. Олія оливкова — 1 ст. л.
  3. 3. Помідори — 2 шт.
  4. 4. Сир "Пармезан" — 50 г.
  5. 5. Яйця — 2 шт.
  6. 6. Вино біле сухе — 6 ст. л.
  7. 7. Масло вершкове — 4 ст. л.
  8. 8. Сік лимонний — 1 ч. л.
  9. 9. Сіль — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Авокадо розрізати навпіл. Видалити кісточку. Змастити поверхню оливковою олією. Помістити в розігріту до 180°С духовку на 20 хвилин.

  2. Дістати з духовки, остудити. Помідори розрізати на четвертинки, видалити насіння, м'якоть нарізати кубиками.

  3. Для соусу збити жовтки з білим вином. Поставити на водяну баню і збивати до легкого загустіння. Зняти з вогню і продовжувати перемішувати, вливаючи потроху тепле топлене масло. Додати лимонний сік і сіль.

  4. Ложкою викласти м'якоть з авокадо в форму для запікання. Зверху викласти нарізані томати, полити соусом, посипати тертим пармезаном і поставити під добре розігрітий гриль до утворення золотистої скоринки.