Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська вечеря › Абрикосове морозиво
Абрикосове морозиво

Абрикосове морозиво

Скажіть, чи може не радувати вас смачненький стаканчик морозива, а якщо його приготувала рідна вам людина, його цінність зростає, як мінімум удвічі. Приготування таких ласощів забезпечить не лише океан задоволення вам, а й вашим близьким, які будуть ласувати ним залюбки. Всім відомо, що морозиво приготоване в домашніх умовах є набагато кориснішим, адже ви можете поєднувати різні компоненти. Використання в нашому десерті цього дивовижного сонячного фрукта не випадкове, адже десерти з його участю виходять надзвичайно соковитими та смачними. Абрикос протягом тисячоліть використовують у різних кухнях світу, звичайно ж, не лише за його смакові властивості, а й за корисність. Тому, готуючи таку страву, не майте сумніву про її позитивний вплив на ваше здоровя.

Кількість порцій 10
Час приготування 40 хв

  1. 1. Абрикоси — 500 г
  2. 2. Курага — 100 г
  3. 3. Цукор — 100 г
  4. 4. Лимон — 50 г
  5. 5. Вода — 100 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Абрикоси помити й викласти у форму для запікання, не виймаючи кісточок. Помістити форму в духовку і запікати до м'якості.

  2. Поки абрикоси запікаються, порізати на шматочки курагу і, додавши до неї цукор і воду, поставити кип'ятити на слабкий вогонь, постійно помішуючи. Як тільки цукор весь розтане, вогонь вимкнути, залишити настоятися і дати стати м'якою масою.

  3. Тепер вийняти абрикоси з духовки, дати трохи охолонути і видалити кісточки.

  4. Коли і курага, і абрикоси охололи, потрібно подрібнити їх блендером до стану однорідної маси.

  5. Готове абрикосове пюре пропустити через сито, щоб не потрапило в морозиво волокон і абрикосових шкурок.

  6. З половини лимона вичавити сік і додати до пюре. Все добре перемішати.

  7. Викласти абрикосове пюре в пластмасову коробку і помістити в холодильник хвилин на 30. Потім прибрати контейнер в морозильну камеру.

  8. Щоб морозиво вийшло однорідним і повітряним, потрібно декілька разів через 30-40 хвилин виймати його і перемішувати міксером, бо маса не застигає рівномірно.

  9. Перед вживанням викласти в креманки, прикрасити абрикосами, цедрою лимона тощо.