Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська легкий борошно › Яблучний стругаль
Яблучний стругаль

Яблучний стругаль

Бажаєте здивувати рідних черговим солодким кулінарним шедевром, але всі можливі і неможливі рецепти Ви вже випробували? Хочеться різноманітності? Не засмучуйтеся, адже Ви напевно не знали про чудовий стругаль – різновид пирога, що представляє собою два шматочки повітряного солодкого бісквіта, між якими розташовується густа, але м'яка і соковита фруктова начинка. Найбільш часто стругаль печуть з кисло-солодких пружних яблучок, чим і пропонуємо Вам сьогодні зайнятися. Пиріг виходить настільки ніжним і розсипчастим, що рекомендуємо готувати його в рознімній формі, інакше Ви ризикуєте його просто поламати. А ще він настільки смачний і ароматний, що з'їдається, будучи ще гарячим, буквально в лічені хвилини.

Кількість порцій 8
Час приготування 55 хв

  1. 1. Цукор — 300 г.
  2. 2. Борошно пшеничне — 400 г.
  3. 3. Маргарин — 150 г.
  4. 4. Яйце куряче — 1 шт.
  5. 5. Сода — 3 г.
  6. 6. Яблука — 1 кг.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розм'якшений маргарин змішати з просіяним борошном і содою. Білки відокремити від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і додати до борошняної суміші, трохи пом'яти.

  2. Яблука помити, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Духовку розігріти до 200°C. Викласти частину тіста (2/3) на дно форми, потім яблука і знову тісто. Поставити пиріг в духовку і випікати близько 50 хвилин.