Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка осінь › Яблучна пастила
Яблучна пастила

Яблучна пастила

Пастила - це досить давня страва російської кухні. Кажуть, що готували пастилу ще в XVI столітті, і за переказами, почали її готувати жителі Підмосков'я. Звичайно, існували й аналоги в інших країнах, наприклад в Європі. Виготовляли її з пюре яблук кислих сортів з додаванням м'якоті різних ягід. Важливим компонентом пастили вважався і мед. Природно, традиційно пастилу виготовляли в печі. Таким способом вона рівномірно підсихала. Десерт виходив дуже смачний, і в той же час досить корисний, тому що в ньому немає продуктів, які були б не корисні чи шкідливі. Таким чином ви отримаєте дуже швидку закуску до чаю або кави.

Кількість порцій 5
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яблука — 2 кг.
  2. 2. Кориця — за смаком
  3. 3. Ваніль — за смаком
  4. 4. Вода — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вийняти серцевину яблук, нарізати часточками. Викласти часточки яблук в каструлю з товстими стінками, додати 3 столових ложки води, накрити кришкою. Варити 15 хвилин, поки яблука не стануть м'якими.

  2. Викласти яблука в блендер, додати корицю і ваніль, зробити пюре. Поставити каструлю з яблучним пюре на невеликий вогонь, поки практично вся вода не випариться.

  3. Викласти яблучну масу на деко тонким шаром і висушити в духовці  протягом 15 хвилин при температурі 100°C.