Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська фрукти вечеря › Яблучна граніта
Яблучна граніта

Яблучна граніта

Чи знали Ви, як рятуються жителі сонячної Італії від пекучої літньої спеки? Вони готують граніту – освіжаючий легкий десерт на сицилійський манер, що представляє собою колотий різнокольоровий фруктовий лід з цукром. Або іншими словами – заморожена комбінація фруктово-ягідного пюре і цукрового сиропу. За зовнішнім виглядом дуже схожа на щербет і сорбе, однак має більш щільну і зернисту консистенцію. А найголовніше – десерт можна приготувати з Ваших улюблених сезонних фруктів і ягід. Додайте в граніту трохи шампанського чи вина – і перед Вами приголомшливий десерт для святкового столу і приходу гостей. Вашій увазі яблучна граніта з приємним лимонним присмаком. Дуже смачно, просто і корисно.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яблука — 650 г.
  2. 2. Цукор — 175 г.
  3. 3. Вода — 575 мл.
  4. 4. Лимон — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Лимон помити, вичавити сік і натерти на тертці цедру. Сік, цукор і цедру нагріти в сотейнику і дати цукру розчинитися. Яблука помити, очистити і видалити серцевини.

  2. Додати яблука в каструлю, готувати 5 хвилин. Потім дати охолонути і подрібнити в блендері. Поставити яблука в морозилку на 1 годину. Потім дістати, подрібнити блендером і знову поставити на 1 годину. Повторити цей процес ще 2 рази.