Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська середній фрукти › Апельсинове желе з шоколадним мусом
Апельсинове желе з шоколадним мусом

Апельсинове желе з шоколадним мусом

Французька кухня завжди славилася своєю витонченістю і вишуканістю. Муси - це фірмові десерти французької кухні. Сьогодні ми вам пропонуємо в якості десерту приготувати апельсинове желе з шоколадним мусом. Це неймовірно смачний десерт, від якого не зможе втриматися навіть найзапекліший противник десертів або сама сита людина у світі. Десерт, ніби притягує до себе. Він дуже ефектно виглядає в скляному стакані. Приготуйте сьогодні апельсинове желе з шоколадним мусом і ви відчуєте справжню насолод. Ми впевнені, що даний десерт сподобається не тільки любителям мусів, а абсолютно всій різноманітній публіці.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Апельсини — 3 шт.
  2. 2. Цукор — 1,5 ст. л.
  3. 3. Желатин — 7 г.
  4. 4. Молочний шоколад — 125 г.
  5. 5. Вершки 33-35% — 250 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Желатин замочити в чверті склянки холодної води на 20 хвилин.

  2. З апельсинів вичавити сік (всього повинно вийти близько 150 мл.), влити його в каструльку, додати цукор і довести до кипіння (але не кип'ятити).

  3. Набряклий желатин віджати і додати до соку, ретельно перемішати. Через 1 хвилину зняти з вогню.

  4. Злегка охолодити суміш, потім розлити її в 6 високих склянок. Поставити для застигання в холодильник на 1 годину.

  5. Шоколад поламати на дрібні шматочки і розтопити на водяній бані.

  6. Потім остудити його, але не сильно, щоб він не затвердів.

  7. Вершки збити в пишну піну.

  8. Третину збитих вершків додати до шоколаду і акуратно перемішати знизу вгору, щоб суміш залишалася пишною. Таким же чином ввести вершки, що залишилися.

  9. Получившийся шоколадный мусс разложите по стаканчикам с апельсиновым желе. Снова уберите десерт в холодильник на 3-4 часа.

  10. Безпосередньо перед подачею дати десерту постояти при кімнатній температурі 10-15 хвилин.