Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська важкий випічка зима › Мигдалевий бісквіт Джаконда
Мигдалевий бісквіт Джаконда

Мигдалевий бісквіт Джаконда

Бісквіт Джоконда відрізняється від класичного тим, що замість звичайного борошна в ньому використовується мигдальне. Ці плоди з давніх часів проростали на високих зелених схилах над морями, і оброблялися людьми за корисні властивості їх ядер. Використання їх у їжу як царями, так і простими землеробами, збереглося і до теперішніх часів, коли вже існує тисячі видів різноманітних плодів. Але ж такої поживності та насиченості вітамінами ви не знайдете в жодному горіхові, саме так помилково називають ядра мигдалю. Тому використання мигдалевого тіста є не випадковим під час приготування нашого десерту, адже воно ще й є надзвичайно дієтичним. Такий бісквіт не змусить вас замислюватись над можливістю перевантажити свій організм надлишковими калоріями, тому споживайте без остраху.

Кількість порцій 1
Час приготування 30 хв

  1. 1. Мигдалеві пластівці або горіхи — 50 г
  2. 2. Цукор — 50 г
  3. 3. Масло вершкове — 20 г
  4. 4. Куряче яйце — 2 шт
  5. 5. Борошно пшеничне — 20 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Якщо немає мигдального борошна, то необхідно в чашу блендера всипати очищений мигдаль або мигдальні пластівці і подрібнити на високій швидкості до отримання мигдального борошна. Мигдальне борошно готове!

  2. У миску вбити яйця і всипати цукор. Збити міксером до отримання світлої кремоподібної маси.

  3. Всипати мигдалеве борошно. Також всипати просіяне пшеничне борошно.

  4. Обережно вмішати в суміш цукру та яєць мигдалеве і пшеничне борошно.

  5. Влити розтоплене вершкове масло, безперервно перемішуючи тісто.

  6. Окремо збити два білки в густу піну. Білки повинні бути холодними, миска і вінчки міксера чистими і сухими! Розігріти духовку до 200°C градусів.

  7. Частинами, у два-три рази, додати в тісто білки і вмішати їх обережно дерев'яною або силіконової лопаткою рухом знизу-вгору.

  8. Викладсти тісто у форму (силіконову або іншу, змащену вершковим маслом і присипану борошном) і поставити у вже розігріту духовку. Випікати бісквіт 20 хвилин.