Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти американська важкий духовка вечеря › Венесуельський банановий торт
Венесуельський банановий торт

Венесуельський банановий торт

Іноді хочеться відпочити від звичної випічки і спробувати щось новеньке. Запропонований рецепт - традиційний латиноамериканський десерт, а один з найулюбленіших фруктів в латиноамериканських десертах - банан. Основа венесуельського бананового торта - пісочне тісто, а наповнене воно банановим суфле з горіхами, родзинками і спеціями. Торт (а схожий він швидше на пиріг) нескладний у приготуванні, з простими, нехитрими інгредієнтами. Набір прянощів: кориця, духмяний перець, мускатний горіх і мелений імбир здавалося б не дуже підходить для торта, але результат - ароматний, цікавий десерт.

Кількість порцій 10
Час приготування 45 хв

  1. 1. Борошно — 200 г.
  2. 2. Цукор — 4 ст. л.
  3. 3. Яйця — 3 шт.
  4. 4. Банан — 5 шт.
  5. 5. Вершкове масло — 120 г.
  6. 6. Родзинки — 100 г.
  7. 7. Кориця — 0,5 ч. л.
  8. 8. Мускатний горіх — 0,25 ч. л.
  9. 9. Перець запашний — 0,5 ч. л.
  10. 10. Імбир мелений — 0,5 ч. л.
  11. 11. Ванілін — 1 ч. л.
  12. 12. Сіль — 1 ч. л.
  13. 13. Горіхи волоські — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для тіста змішати борошно з 2 ст. л. цукру і сіллю, додати 100 г. м'якого масла і перетерти в крихту. Додати 2 жовтка і замісити еластичне тісто. Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник.

  2. Для начинки родзинки замочити у воді. М'якоть банана перетворити в пюре. Додати 2 ст. л. цукру, ванілін, всі прянощі, 1 ст. л. масла і збити міксером. Додати подрібнені горіхи і родзинки.

  3. Розкачати охолоджене тісто в корж. Круглу форму діаметром 22-26 см. змастити маслом і викласти в неї тісто, зробивши бортики. Наколоти виделкою.

  4. Збити 3 охолоджених білка з сіллю в піну. Акуратними рухами зверху вниз змішати білки з банановою сумішшю.

  5. Влити всередину начинку і помістити в розігріту до 200°C духовку на 5 хвилин, потім зменшити температуру до 180°C і випікати торт 25 хвилин.