Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська зима › Тальятеле із запеченим гарбузом
Тальятеле із запеченим гарбузом

Тальятеле із запеченим гарбузом

Тальятеле - вид італійських макаронних виробів, що представляє собою тонкі і пласкі смужки яєчного тіста. Цікаво, що питання про ширину цієї дуже популярної італійської пасти вирішувалося не ким-небудь, а Торгово-промисловою палатою Болоньї, в постанові якої говориться, що ширина тальятеле повинна бути саме 8 мм, так як це 12270-а частина від висоти Ослячої Вежі - пам'ятки цього міста. Власний смак тальятеле нейтральний, втім, як і смак будь-якого виду пасти, тому смакова палітра страви, в основі якої паста, залежатиме від інших інгредієнтів страви. У нашому випадку це гарбуз, запечений кубиками в духовці, і сир "Моцарела". Виходить дуже смачно і ароматно.

Кількість порцій 6
Час приготування 45 хв

  1. 1. Паста "Тальятеле" — 400 г.
  2. 2. Моцарела — 100 г.
  3. 3. Гарбуз — 200 г.
  4. 4. Свіжий чебрець — 2 гілочки
  5. 5. Часник — 2 зубчики
  6. 6. Оливкова олія — за смаком
  7. 7. Лимон — 1 шт.
  8. 8. Cіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 200°C. На деко, застелене фольгою, налити пару ложок оливкової олії, додати нарізаний кубиками гарбуз, роздавлений часник і чебрець.

  2. Поставити запікатися на 20-25 хвилин. Часник і чебрець прибрати.

  3. Зварити пасту, залишивши воду, в якій вона варилася.

  4. Відварені тальятеле змішати з лимонною цедрою, гарбузом. Додати трохи води і підсолити. Подавати відразу гарячим у підігрітому посуді. Зверху порційно додати моцарелу. При необхідності у вже готову страву можна додати ложку оливкової олії.