Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська гарнір риба весна › Різото із сьомгою
Різото із сьомгою

Різото із сьомгою

Різото із сьомгою - один із нескладних в приготуванні варіантів різото. Оскільки головний інгредієнт цього чудового блюда - рис, дуже важливо вибрати "правильний", найбільш підходящий для різото рис. Вимоги такі: рис повинен бути дрібнозерновий, короткий і круглозернистий. Правильно вибрали сорт рису - півсправи зроблено. Тепер ще раз уважно прочитайте рецепт. У ньому описується спосіб приготування рису, бо готуєте Ви не просто рис з сьомгою, а різото. Найголовніше - додавати в рис бульйон (в даному випадку овочевий) порціями, поступово, помішуючи. Наступну порцію бульйону додають в той момент, коли рисові зернятка ввібрали в себе попередню порцію. Швидко і смачно!

Кількість порцій 2
Час приготування 25 хв

  1. 1. Сьомга — 150 г.
  2. 2. Рис — 200 г.
  3. 3. Цибуля-шалот — 50 г.
  4. 4. Сир пармезан — 50 г.
  5. 5. Масло вершкове — 30 г.
  6. 6. Кріп — 5 г.
  7. 7. Лимони — 40 г.
  8. 8. Часник — 1 шт.
  9. 9. Бульйон овочевий — 650 мл.
  10. 10. Вино біле сухе — 70 мл.
  11. 11. Олія оливкова — 15 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю з часником очистити і дрібно нарізати. Сир пармезан натерти. Довести до кипіння овочевий бульйон.

  2. Розігріти в глибокій сковороді оливкову олію і третину вершкового масла, обсмажувати цибулю на середньому вогні 1 хвилину, всипати часник і готувати ще 10 секунд, додати рис. Помішуючи обсмажити протягом 1 хвилини.

  3. Влити в сковороду вино, воно повинно випаруватися, влити бульйон так, щоб він був на одному рівні з рисом, тушкувати протягом 18 хвилин, при цьому постійно помішуючи і додаючи бульйон у міру його випарювання.

  4. Вичавити лимонний сік, подрібнити кріп, рибу нарізати невеликими смужками. Натерти сіллю і перцем шматочки риби, скропити лимонним соком.

  5. Додати в сковороду вершкове масло, перемішати, посолити за смаком, додати тертий пармезан.

  6. Додати в різото рибу, перемішати. Тушкувати протягом 30 секунд. При подачі розкласти різото по тарілках, присипати кропом і тертим пармезаном.