Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська легкий вершки вечеря › Панна котта з гранатом
Панна котта з гранатом

Панна котта з гранатом

Панна котта - це класичний італійський десерт. Дослівно його назву можна перекласти як варений крем. Він смачний як у чистому вигляді, так і з різними добавками - фруктами і соусами. Гранатова панна котта - це дуже ніжний, соковитий і апетитний десерт, в основі якого лежать вершки і желатин. Для розливу суміші краще використовувати металеві формочки. Перед подачею на стіл, щоб вийняти панна коту із формочок, потрібно опустити дно формочки в гарячу воду і почекати кілька секунд, таким чином легше буде вийняти желе. Виклавши десерт на блюдо, зверху його поливають гранатовим соком і прикрашають зернами граната. Такі ласощі припадуть до душі і до смаку кожному.

Кількість порцій 2
Час приготування 20 хв

  1. 1. Желатин — 15 г.
  2. 2. Молоко — 150 мл.
  3. 3. Цукор — 1 ст. л.
  4. 4. Есенція ванільна — за смаком
  5. 5. Сік гранатовий — 100 мл.
  6. 6. Сироп апельсиновий — 2 ст. л.
  7. 7. Вершки 30% — 150 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У першій мисці змішати 10 г. желатину і 4 ст. л. холодної води, в другій - 5 г. желатину і 2 ст. л. води. Залишити на 10 хвилин.

  2. У першу миску з 10 г. желатину додати молоко і вершки, всипати цукор і ваніль, поставити суміш на вогонь, на маленькому вогні підігріти, помішувати поки желатин не розчиниться. Важливо не доводити суміш до кипіння.

  3. Остудити суміш, після чого розлити по склянках, прибрати в холодильник.

  4. В іншу миску, з 5 г. желатину додати гранатовий сік і апельсиновий сироп, поставити на вогонь, на маленькому вогні підігріти, до розчинення желатину.

  5. Дістати стакани з вершковим кремом, який повинен досить добре застигнути, вилити в кожну склянку гранатову суміш, повторно прибрати в холодильник до повного застигання. Можна прикрасити зверху зернами граната.