Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти італійська весна › Коктейль із морепродуктів
Коктейль із морепродуктів

Коктейль із морепродуктів

Салат-коктейль із морепрдуктів - екзотичний і естетичний на вигляд, вишуканий і делікатний на смак. А головне - дуже легкий у приготуванні. До речі, в асорті з креветок, мідій, восьминогів і кальмарів багато білка і мізерна кількістькалорій. Вибираючи дари Нептуна, потрібно знати деякі тонкощі. Правильно заморожені морепродукти мають рівне забарвлення, вкриті тонким шаром льодової глазурі, яка захищає від обвітрювання. У охолодженої креветки не повинно бути чорних цяточок на панцирі. У якісно замороженої креветки хвіст обов'язково закручений. Готуючи морепродукти, слід пам'ятати: вони вбирають в себе багато солі. Тому підсолюють їх вкрай обережно або взагалі обходяться без солі.

Кількість порцій 2
Час приготування 20 хв

  1. 1. Морський коктейль — 400 г.
  2. 2. Креветки — 300 г.
  3. 3. Салат — 100 г.
  4. 4. Яйця перепелині — 5 шт.
  5. 5. Помідори черрі — 10 шт.
  6. 6. Перець болгарський — 1 шт.
  7. 7. Вершкове масло — 2 ст. ложки
  8. 8. Коньяк — 1 ст. ложка
  9. 9. Вершки — 100 г.
  10. 10. Лимон — 1 шт.
  11. 11. Чорний мелений перець — на смак
  12. 12. Сіль — на смак
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Заморожений морський коктейль (асорті з молюсків) промити, дати добре стекти воді, обсушити серветкою й обсмажити на вершковому маслі до випаровування рідини, регулярно помішуючи.

  2. Креветки опустити в киплячу злегка підсолену воду та варити 3-4 хвилини, потім відкинути на друшляк. Полити соком лимона.

  3. Листя салату добре промити під проточною водою, порвати руками на невеликі шматочки (можна залишити кілька штук для прикраси коктейлю).

  4. Перепелині яйця відварити, почистити і розрізати навпіл. Розрізати на дві частини помідори черрі і половинку лимона. Помити болгарський перець, вийняти сердцевину і нарізати тонкою соломкою.

  5. Вислати тарілку листям салату. Красиво викласти на неї молюски упереміш з овочами, креветками і листям салату. З боків прикрасити шматочками перепелиних яєць і лимона.

  6. Приготувати заправку (15% вершки, томатна паста або сік свіжих помідорів, чорний перець і коньяк). Ретельно перемішати ці інгрідієнти і отриманою сумішшю зверху полити морський коктейль.