Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти індійська індійська романтична вечеря осінь › Джафрані Шорба (індійський суп з креветками і шафраном)
Джафрані Шорба (індійський суп з креветками і шафраном)

Джафрані Шорба (індійський суп з креветками і шафраном)

Популярне блюдо індійської кухні, чудовий бульйон з креветочно-вершковим смаком. Кулінарні традиції Індії передбачають використання різноманітних спецій і приправ, що додають стравам особливий смаковий колорит і апетитний насичений колір. Суп джафрані шорба має яскраво-жовтий відтінок, що радує око і збуджує апетит. Такий колір страві додає шафран. Креветки не потребують довгої кулінарної обробки: при довгому варінні вони стають більш жорсткими. Сірі, тобто сирі креветки, рекомендується варити не більше 10 хвилин. Якщо використовуються рожеві (попередньо відварені перед заморожуванням) креветки, час варіння - не більше 3-4 хвилин. Якщо креветки великі, потрібно нарізати їх невеликими шматочками.

Кількість порцій 5
Час приготування 40 хв

  1. 1. креветки заморожені — 1 кг.
  2. 2. Бульйон — 1 л.
  3. 3. Вершкове масло — 2 ст. л.
  4. 4. Просіяне пшеничне борошно — 4 ст. л.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Перець мелений — за смаком
  7. 7. Цукор — 0.5 ч. л.
  8. 8. Куркума — 5 г.
  9. 9. Вершки — 200 г.
  10. 10. Шафран — щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Морські креветки почистити від панцира.

  2. Відварити креветочні голови, процідити бульйон.

  3. Довести бульйон до кипіння, укласти морські креветки, варити 3-4 хвилини.

  4. У сковороді розігріти вершкове масло. Перемішуючи, обсмажувати в ньому просіяне борошно, не допускати зміни кольору, розвести нежирним бульйоном. Для того, щоб потім в супі не утворилися грудочки, вилити в каструльку вміст сковороди і перемішати. Варити суп ще 4-5 хв.

  5. За 1-2 хвилини до готовності суп посипати сіллю, посипати перцем за бажанням, додати шафран, цукор пісок, куркуму і молочні вершки, все перемішати, перелити в супницю і подавати на стіл гарячим.