Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти єгипетська сімейне свято › М'ясо з квасолею по-єгипетські
М'ясо з квасолею по-єгипетські

М'ясо з квасолею по-єгипетські

У Єгипті традиційно основу кухні складають риба і м'ясо (баранина, яловичина, козлятина, м'ясо птиці), овочі і фрукти. Також як і в інших арабських країнах тут готуються різні страви з зернових: пшеничної крупи, рису, гороху, сочевиці, квасолі. Але що б не готували єгипетські кухарі, вони ніколи не забувають про спеції та прянощі. Будучи гарними антисептиками, вони несуть оздоровче навантаження, а для жаркого клімату це дуже важливо. У даному рецепті при варінні м'яса в бульйон додають кардамон, кінзу, перець горошком, мускатний горіх. М'ясо завжди чудово поєднується з квасолею, а цибуля, часник і спеції надають страві неймовірний аромат.

Кількість порцій 8
Час приготування 150 хв

  1. 1. М'ясо — 1 кг.
  2. 2. Квасоля — 300 г.
  3. 3. Цибуля — 3 шт.
  4. 4. Морква — 1 шт.
  5. 5. Часник — 4 зубчики
  6. 6. Помідори — 3 шт.
  7. 7. Томатна паста — 2 ст. л.
  8. 8. Кінза — 1 пучок
  9. 9. Перець чилі — 1 шт.
  10. 10. Бульйон — 400 мл.
  11. 11. Соняшникова олія — 3 ст. л.
  12. 12. Кардамон — за смаком
  13. 13. Перець горошок — за смаком
  14. 14. Мускатний горіх — 1 ч. л.
  15. 15. Сіль — за смаком
  16. 16. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Квасолю замочити на ніч. М'ясо помити, покласти в каструлю шматком і залити холодною водою. Додати дрібно порізану цибулину, терту моркву, всі спеції.

  2. Варити 2 години. Наприкінці варіння бульйон посолити за смаком. Дістати м'ясо, остудити і порізати великими шматками.

  3. Бульйон процідити. Квасолю відварити в злегка підсоленій воді до готовності. Для соусу часник, помідори, зелень, перець чилі - дрібно порізати. У сотейник налити олію та обсмажити всі овочі, поки сік від помідорів не випарується. Додати томатну пасту і бульйон. Варити соус поки не загусне.

  4. Покласти нарізане м'ясо і квасолю в соус і варити 10 хвилин.