Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська гриль травневі свята обід › Овочеві шашлики на грилі
Овочеві шашлики на грилі

Овочеві шашлики на грилі

Ось справді страва, яка задовольнить як сироїдів та вегетаріанців, так і звичайних бажаючих поласувати смачненьким. Овочевий шашлик – це те що вам потрібно, якщо ви не хочете перенавантажувати ваш організм зайвими калоріями та змушувати ваш шлунок напружуватись. Крім того, зрозуміло, що споживання такої прикраси столу подпрує вам просто букет свіжих вітамінів та мінералів і наситить ваш організм новою порцією позитиву. Використання різноманітних овочів в свою чергу дає можливість експериментувати зі складом самої страви, але вибір в бік запропонованих продуктів дасть вам можливість отримувати задоволення від вдалого поєднання інгредієнтів та максимально ефективного результату.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Картопля червона дрібна (різана на половинки) — 8 шт.
  2. 2. Яблучний сік — 3 ст. л.
  3. 3. Червоний винний оцет — 3 ст. л.
  4. 4. Базилік свіжий — 2 ст. л.
  5. 5. Діжонська гірчиця — 1 ст. л.
  6. 6. Мед рідкий — 1 ст. л.
  7. 7. Соєвий соус — 1 ст. л.
  8. 8. Олія оливкова — 2 ч. л.
  9. 9. Чорний мелений перець — 1/4 ч. л.
  10. 10. Печериці свіжі — 12 шт.
  11. 11. Перець болгарський червоний — 1 шт.
  12. 12. Цукіні середнього розміру — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю відварити на пару до м'якого стану, але не переварювати.

  2. У великому пластиковому пакеті із застібкою змішати яблучний сік, оцет, базилік, гірчицю, мед, соєвий соус, олію, часник і чорний мелений перець. Викласти в пакет із заправкою гриби, червоний перець, цукіні і варену картоплю. Пакет закрити і добре струсити, покласти в холодильник на 2 години.

  3. Решітку гриля змастити олією, а гриль включити для попереднього розігріву до середньої температури. Дістати овочі з маринаду і накладати по черзі на 4 металеві або дерев'яні палички. Викласти шашлики на промаслену решітку.

  4. Закрити решітку гриля і готувати шашлики 10-15 хвилин, періодично перевертаючи шашлики і змащуючи маринадом.