Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська випічка осінь › Торт Трюфельний
Торт Трюфельний

Торт Трюфельний

Іноді так хочеться відпочити від буднів і приготувати щось по-справжньому святкове і грандіозне. Тоді порадуйте себе і близьких класичним, вишуканим смаком трюфельного торту. Приємна гіркота, поєднання шоколаду та кави – цей шедевр неодмінно оцінять найвибагливіші ласуни. Трюфельний торт добре смакує з традиційним англійським чаєм з молоком. Нехай вас не лякає складність приготування. Пам’ятайте: торт готується у два етапи – тому заздалегідь подбайте про необхідні компоненти. Та найголовніше: не забудьте додати любові за смаком! Цей десерт надихнув вас на подвиги? Тоді сміливо здійсніть свою солодку мрію!

Кількість порцій 14
Час приготування 160 хв

  1. 1. Коричневий цукор — 300г
  2. 2. Гіркий шоколад (70% какао) — 200 г
  3. 3. Яйця — 2шт
  4. 4. Какао-порошок — 4 ст. л.
  5. 5. Вершкове масло — 140г
  6. 6. Сода — 0,25 ч. л.
  7. 7. Розчинна кава — 2 ч. л.
  8. 8. Вершки жирністю 35% — 1 склянка
  9. 9. Борошно — 100г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Готувати торт потрібно починати напередодні. Шоколад поламати невеликими шматочками, масло нарізати кубиками. Розчинну каву розвести в 50 мл гарячої води. Покласти шоколад і масло в сотейник, влити каву. Поставити на середній вогонь і готувати, помішуючи, поки суміш не стане однорідною. Відразу ж зняти з вогню. На цьому кроці дуже важливо не перетримати шоколадну суміш на вогні.

  2. У велику миску просіяти борошно з содою і какао-порошком, додати цукор і перемішати.

  3. Яйця збити віночком. Продовжуючи збивати, влити вершки. Додати отриману суміш у миску з борошном, перемішати до однорідності.

  4. Обережно влити в миску розтоплений з маслом шоколад. Обережно перемішати дерев'яною лопаткою.

  5. Прямокутну форму для випічки змастити вершковим маслом і застелити пергаментом. Влити в неї тісто, що вийшло. Поставити в розігріту до 160 ° С духовку на 1,5 год. Вийняти з духовки, дати охолонути у формі. Потім обережно дістати торт, загорнути його в пергамент і поставити в холодильник на ніч. Від розміру форми залежатиме висота торту. У формі розміром 20х30 см бісквіт вийде досить високим і легко розріжеться на 3 пласти.

  6. Наступного дня охолоджений бісквіт розрізати на 3 горизонтальних коржі. Накрити рушником і відставити.

  7. Білий шоколад натерти на тертці. Вершки довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню. Додати шоколад, перемішати. Влити 1 ст. л. киплячої води. Розмішувати, поки суміш не стане однорідною. Дати охолонути до кімнатної температури, потім помістити в холодильник на 1 год.

  8. Збити шоколадну суміш міксером, 2 хв. Розділити отриманий крем на 2 частини. Змастити два коржі, помістити один на оден і накрити третім коржом. Приготуйте глазур. Гіркий шоколад натерти на тертці.

  9. Вершки з цукром довести до кипіння, зняти з вогню. Додати тертий шоколад і 1 ст. л. киплячої води. Розмішувати, поки шоколад повністю не розчиниться.

  10. Застелити робочу поверхню листом пергаменту, поставити на нього решітку. Помістити на неї торт. Промазати верх і боки торта половиною шоколадної глазурі. Дати трохи застигнути і промазати другим шаром. Перед подачею торт можна присипати просіяним порошком какао.