Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська легкий європейська › Літній овочевий салат
Літній овочевий салат

Літній овочевий салат

Влітку зовсім не хочеться важких м'ясних страв або чогось смаженого і тут дуже доречним буде легкий овочевий салат, який чудово підійде навіть для вечері. Іноді буває досить одного-двух нових штрихів, щоб звичне побачити в новому світлі. У нашому салаті таким штрихом цілком можна вважати соус, який додасть нашим звичайним овочам чудовиго смаку, аромату і зробить смак салату таким, що запам'ятається надовго. Багатий і різноманітний асортимент овочів не забариться позитивно позначитися на вашому самопочутті, огірки нададуть приємну хрустку свіжість, а квасоля і яйця цілком замінять відсутнє тут м'ясо.

Кількість порцій 3
Час приготування 40 хв

  1. 1. Картопля молода — 200 г
  2. 2. Кольорова капуста — 150 г
  3. 3. Буряк — 2 шт.
  4. 4. Яйця — 2 шт.
  5. 5. Огірок — 2 шт.
  6. 6. Цибуля — 1 шт.
  7. 7. Квасоля зелена — 50 г
  8. 8. Сметана 15% — 150 г
  9. 9. Часник — 1 зуб.
  10. 10. Кріп — 50 г
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець — за смаком
  13. 13. Лимон — 50 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Овочі помити. Капусту розділити на суцвіття, у квасолі відрізати хвостики. Картоплю очистити. Покласти картоплю і буряк в різні каструлі.

  2. Закип'ятити воду. Залити окропом картоплю і буряк так, щоб вода лише злегка покрила овочі, посолити і варити 20 хвилин. У підсоленій воді відварити капусту і квасолю, приблизно 5-7 хвилин, щоб овочі не переварилися.

  3. Поки овочі варяться, очистити яйця, порізати кубиками або скибочками. Огірки порізати кубиками, цибулю нашаткувати, кріп подрібнити. Часник очистити і подрібнити. Приготувати соус: з'єднати сметану, сік лимона, часник, кріп, сіль, перець.

  4. Капусту і квасолю відкинути на друшляк, обдати холодною водою. Якщо суцвіття великі, то розділити, а квасолю - порізати. Варену картоплю порізати кубиками. Перемішати всі овочі і заправити соусом. В останній момент додати варений буряк, порізаний кубиками, щоб не пофарбувати салат. Якщо необхідно, овочі посолити і поперчити за смаком.