Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська плита другі страви › Тушковані кальмари
Тушковані кальмари

Тушковані кальмари

Час від часу потрібно балувати себе смачними, вишуканими і легкими стравами одночасно. Згадайте про морепродукти – ідеальний варіант. Ніжний смак кальмара – цінного океанічного делікатесу – давно оцінили навіть найвибагливіші гурмани, адже будь-які страви з ними виходять особливими. Що стосується чистки кальмарів, то після занурення в окріп важливо уважно видалити і кольорові, і прозорі плівочки. Інакше після обсмажування м'ясо стане жорстким, а сама тушка зменшиться в розмірах. Ось і весь секрет. За нашим чудовим рецептом кальмари складуть прекрасну компанію моркві і ріпчастій цибулі. Тушкуючись в оливковій олії, морепродукт насичується соками і смаками овочів і стає ніжним.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Кальмари — 400 г.
  2. 2. Морква — 80 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 80 г.
  4. 4. Олія рослинна — 20 мл.
  5. 5. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Моркву помити, очистити і натерти на крупній тертці. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити.

  2. Кальмари ошпарити окропом і зняти шкірку. Нарізати кальмар кільцями.

  3. Цибулю обсмажити на рослинній олії. Потім додати моркву і готувати 4-5 хвилин. Додати кальмар і тушкувати близько 2 хвилин.