Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська плита перші страви осінь › Суп-пюре із квасолі з часником
Суп-пюре із квасолі з часником

Суп-пюре із квасолі з часником

Навряд чи хтось стане сперечатися, що в щоденному раціоні людини обов'язково повинні бути присутніми перші страви. І не важливо: солянка це або харчо, суп або борщ, зварені на м'ясному або овочевому бульйоні, легкі і дієтичні або ситні і калорійні. Хочеться поділитися з Вами чудовим рецептом супу-пюре із квасолі з часником. Спробувавши цей смачний, ніжний і ситний (не дивлячись на відсутність м'яса) супчик, Ви гідно оціните бархатисту кремову текстуру, приємний, злегка вловимий часниковий аромат і хрусткі крутони, запечені з ніжним сиром і паприкою. Всі інгредієнти, що гармонійно поєднуються між собою, створюють неповторну симфонію смакових ноток, яка нікого не залишить байдужим.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Часник — 3 головки
  2. 2. Оливкова олія — 1 ст. л.
  3. 3. Вершкове масло — 15 г.
  4. 4. Морква — 2 шт.
  5. 5. Селера — 2 стебла
  6. 6. Цибуля-порей — 1 стебло
  7. 7. Курячий бульйон — 800 мл.
  8. 8. Картопля — 2 шт.
  9. 9. Консервована біла квасоля — 300 г.
  10. 10. Багет — 100 г.
  11. 11. Сир твердий — 100 г.
  12. 12. Паприка — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 180°С. Скропити головки часнику оливковою олією і запікати 20 хвилин.

  2. Моркву, селеру, картоплю і цибулю - порей середньо нарізати. Сир натерти на тертці. Розтопити вершкове масло в каструлі на середньому вогні і тушкувати моркву, селеру і цибулю- порей, помішуючи, 15 хвилин.

  3. Влити бульйон і 2 склянки води. Накрити кришкою і дати закипіти. Зменшити вогонь і варити 30 хвилин.

  4. Відрізати денця часникових головок і видавити м'якоть в суп. Додати картоплю і варити на середньому вогні 10 хвилин.

  5. Додати квасолю. За допомогою блендера збити суп.

  6. Викласти шматочки багета на застелений фольгою деко. Скропити оливковою олією і засмажити 3 хвилини, до злегка золотистого відтінку. Змішати сир з паприкою і посипати цією сумішшю крутон. Тримати в духовці ще 3 хвилини.

  7. Подавати суп, розлив в порційні тарілки, поклавши зверху по крутону.