![Листкове бездріжджове тісто](https://img2.zakaz.ua/upload362a99a1665063ad5f8d743afe8a6484.jpg.350x.jpg)
Листкове бездріжджове тісто
- 1. Мука — 2 ст.
- 2. Масло — 150 г.
- 3. Вода — 0,5 ст.
- 4. Яєчний жовток — 1 шт.
- 5. Сіль — на кінчику ножа
- 6. Горілка — 1 ст. л.
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Масло перемішати з 3 столовими ложками борошна, сформувати з нього плаский прямокутник і охолодити.
Просіяти борошно в миску, зробити в середині лунку. Підлити в борошно воду, додати сіль, яєчний жовток і горілку. Замісити тісто.
Не вимішувати тісто дуже інтенсивно. Інтенсивне вимішування тіста викликає набухання клейковини борошна і тісто стає пластичним і еластичним, що у разі листкового тіста дуже небажано.
Для того щоб замішане тісто втратило придбану під час замісу пластичність, загорнути тісто в харчову плівку і покласти в холодильник, як мінімум на 30 хвилин.
Розкачати тісто в довгастий пласт, на середину його покласти підготовлене масло. Накрити масло харчовою плівкою і розкачати вздовж довгого зрізу тіста.
Зняти з масла харчову плівку і скласти тісто таким чином, щоб повністю накрити розкатане масло.
Зрізати надлишки тіста з вільних кінців згорнутого тістового пласта. Один з країв тіста заліпити, другий край залишити вільним. Скласти розкачане тісто в потрійне складання. Для цього скласти відкриті зрізи тіста до середини, а потім скласти навпіл.
Покласти складене тісто відкритими кінцями на себе і розкачати до початкової довжини.
Розкочувати тільки в одному напрямку, від середини до центру і від країв до середини. Сильно не тиснути на качалку, щоб не порвати тісто. Розкачане тісто скласти в 2 складання (на три рівні частини). Накрити складений пласт харчовою плівкою і покласти в холодильник на 20 - 30 хвилин. Після цього дістати охолоджене тісто і знову розкачати до початкової довжини, знову скласти і знову накрити плівкою і відправити в холодильник на 20 - 30 хвилин. Таким чином зробити 6 подвійних складань.