Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська духовка торти літо › Шоколадно-лимонний торт
Шоколадно-лимонний торт

Шоколадно-лимонний торт

Шоколадно-лимонний торт можна назвати слабким місцем кожного. Адже його надзвичайний, чарівний і казковий смак полонить серце і душу будь-якого гурмана. Цей десерт може стати чим завгодно - вашою музою, ліками від поганого настрою, синоптиком, який дає тільки хороші прогнози погоди, палітрою з яскравими фарбами і просто ласощами. Торт стане відмінною прикрасою святкового столу або ж запросто зробить зі звичайного буднього дня вихідний. Готувати такі ласощі - суцільне задоволення. Плюс до всього, торт має ще й корисні властивості завдяки мигдалю. Порадуйте себе довгими холодними вечорами. А лимонно-шоколадний торт легко вам у цьому допоможе.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яйця — 6 шт.
  2. 2. Цукор — 200 г
  3. 3. Вершкове масло — 75 г
  4. 4. Какао-порошок — 20 г
  5. 5. Мигдаль — 30 г
  6. 6. Борошно — 100-150 г
  7. 7. Вершки 33-35% — 150 мл
  8. 8. Лимон — 2 шт.
  9. 9. Чорний шоколад для оздоблення — 50 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Мигдаль подрібнити в блендері

  2. Одне яйце і 50 г. цукру з'єднати і збити.

  3. Додати розм'якшене вершкове масло і ще раз збити.

  4. Ввести подрібнений мигдаль і все добре перемішати.

  5. До цієї маси через сито просіяти какао і борошно, замісити м'яке некруте тісто.

  6. Форму змастити маслом, викласти до неї тісто, розподілити його по дну і бокам, виклавши невеликі бортики.

  7. Натягнути на форму харчову плівку і поставити до холодильника на 30 хвилин. Тим часом нагріти духовку до 180°C.

  8. Після закінчення часу плівку прибрати, на тісто викласти пергаментний папір, висипати зверху приблизно склянку квасолі або гороху (для того, щоб під час випікання тісто не здувалося). Випікати у розігрітій духовці 15-20 хвилин. Остудити.

  9. Для начинки з лимонів зняти цедру за допомогою дрібної терки або спеціального ножа. Потім вичавити з них сік (всього знадобиться близько 100 мл. соку).

  10. В одного яйця відділити жовток від білка (білок не знадобиться). Збити 4 яйця і один жовток із 150 г. цукру, ввести вершки і продовжувати збивати. Додати лимонний сік і цедру, все добре перемішати.

  11. Влити отриману начинку на вистиглий шоколадний корж (начинка здаватиметься рідкою, але після випікання вона загустішає). Випікати у розігрітій до 180°C духовці 40-45 хвилин. Остудити.

  12. Для оздоблення шоколад натерти на середній або дрібній терці і посипати торт отриманою крихтою.