Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська французька день народження осінь › Шоколадні трюфелі з бальзамічним оцтом і солоним арахісом
Шоколадні трюфелі з бальзамічним оцтом і солоним арахісом

Шоколадні трюфелі з бальзамічним оцтом і солоним арахісом

Шоколадні трюфелі – кулясті цукерочки французького походження з начинкою із густого шоколадно-вершкового крему. У сам ганаш часто додають фруктові цукати, горішки і трохи алкоголю (кофейного лікеру, рому, коньяку). В якості прикраси їх глазурують розтопленим шоколадом, посипають какао, вафельною крихтою, кокосовою стружкою або меленим арахісом. Свою горду назву солодощі отримали завдяки схожому зовнішньому вигляду з вишуканим дорогим делікатесом – грибом трюфелем. Приготуйте вдома ці чудові цукерки. Вельми незвично, пікантно та дуже смачно. Дивовижне поєднання солодкої начинки, солоної горіхової обсипки та легкої оцтової кислинки.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Вершки 40% — 250 мл.
  2. 2. Шоколад молочний — 260 г.
  3. 3. Оцет бальзамічний — 1 ст. л.
  4. 4. Арахіс солоний — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Поставити каструлю на вогонь, вилити в неї вершки, довести до кипіння. Прибрати з вогню, остудити протягом 10 хвилин. Влити до вершків бальзамічний оцет, збити.

  2. Розтопити на водяній бані 200 г. шоколаду, прибрати з вогню, додати решту шоколаду. Перемішати, додати в шоколад вершки. Суміш прибрати в холодильник на 3 години.

  3. Деко застелити харчовим папером, зліпити кульки із шоколадної маси, викладаючи на деко.

  4. Арахіс подрібнити, обваляти кульки в арахісі. Поставити деко в холодильник на 1 годину.