Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська соус зелень обід › Соус із петрушки, часнику і яблук
Соус із петрушки, часнику і яблук

Соус із петрушки, часнику і яблук

Чудовий соус. Підкуповує прекрасним смарагдовим кольором. Гостренький на смак, дуже ароматний. Готувати його просто. Найбільш смачним соус виходить з найсвіжішої петрушки, зеленої-зеленої і дуже соковитої. Петрушка знищує запах часнику і робить аромат соусу ніжнішим. При відсутності кислого або кисло-солодкого яблука можна використовувати солодке, але тоді в соус доведеться додавати сік лимона. Соус поживний і корисний, містить масу вітамінів. Найкраще підійде до неяскравих страв.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Яблуко кисле — 100 г.
  2. 2. Петрушка — 70 г.
  3. 3. Соняшникова олія — 2 ст. л.
  4. 4. Часник — 3 зубчики
  5. 5. Вода — 2 ст. л.
  6. 6. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яблуко, яке має бути соковите і кисле, розрізати навпіл.

  2. Зняти шкірку з яблука, вирізати насіння і порізати його на шматки.

  3. Часник очистити від лушпиння, а у петрушки обібрати листя від стебел.

  4. Покласти в чашку для блендера шматочки яблук і часник, а також влити соняшникову олію і воду.

  5. Посолити за смаком інгредієнти і збити блендером до однорідного пюре.

  6. Потім додати в чашку листя петрушки і ще раз збити. Якщо соус буде збиватися важко, то можна додати ще воду.

  7. Соус можна подавати до різних страв і запікати під ним м'ясо, рибу та птицю.