Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська морепродукти › Салат «Святковий» з рибою
Салат «Святковий» з рибою

Салат «Святковий» з рибою

У Вашу домашню колекцію святкових страв пропонуємо додати цей чудовий салатик з морепродуктами. Виглядає він дуже ефектно і тому точно не залишиться без уваги гостей. Поєднання апетитних кальмарів, відвареної риби, і кисло-солодких яблук воістину чарівно. Кальмар – делікатес смачний, але примхливий у приготуванні. Переваривати його не варто, інакше м'ясо стане жорстким як гума. А ось що стосується очищення кальмарів – тут справа не хитра. Досить буде опустити тушку спочатку в окріп, потім у крижану воду. Таким простим способом можна легко видалити кольорові та прозорі плівочки. Рибу можете взяти будь-яку на Ваш розсуд, головне – ретельно відокремити філейну частину від кісток.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Кальмари — 400 г
  2. 2. Риба — 300 г
  3. 3. Яблука — 120 г
  4. 4. Картопля — 360 г
  5. 5. Огірки — 100 г
  6. 6. Майонез — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кальмари помити, розморозити і відварити в підсоленій воді близько 1,5-2 хвилин. Охолодити кальмари і нарізати півкільцями або кубиками.

  2. Рибу відварити в підсоленій воді. Дістати з бульйону, охолодити і нарізати невеликими шматочками. Яблука помити, видалити серцевину і нарізати кубиками або шматочками.

  3. Картоплю помити і відварити в підсоленій воді. Воду злити, картоплю трохи охолодити і очистити, а потім нарізати кубиками. Змішати всі інгредієнти, додати за смаком сіль, перець і заправити майонезом. Обережно перемішати і подавати.