Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська випічка гарбуз › Гарбузове пісочне печиво
Гарбузове пісочне печиво

Гарбузове пісочне печиво

Прекрасне хрустке гарбузове пісочне печиво з тонкою лимонною ноткою. Воно прикрасить будь-яке ваше свято чи надасть святковий настрій в сірий осінній день. Якщо ви додасте трохи більше борошна, то печиво вийде ще більш хрустким і розсипчастим. Частину пшеничного борошна можете замінити цільнозерновим, воно додасть печиву користі і вітамінів. Для додавання печиву молочного аромату можете зварити гарбуз не в воді, а в молоці. А далі це молоко можна використати для приготування молочної глазурі і полити нею остигле печиво. Форми печиву можна надати різноманітні, для цього достатньо використати спеціальні формочки для вирізання.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Гарбуз — 350 г.
  2. 2. Борошно пшенична — 200 г.
  3. 3. Борошно кукурудзяне — 150 г.
  4. 4. Сода — 3 г.
  5. 5. Цукор — 100 г.
  6. 6. Масло вершкове — 65 г.
  7. 7. Лимон — 30 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Гарбуз помити, очистити від шкірки, нарізати шматочками і відварити до м'якості. Потім подрібнити блендером до стану пюре. Масло розм'якшити (не розтоплювати) і розтерти з цукром. Додати масляну суміш до гарбузового пюре

  2. Соду погасити лимонним соком. Додати соду і трохи лимонного соку до гарбузової суміші, а потім просіяти туди борошно. Замішати тісто, накрити харчовою плівкою і поставити на 30 хвилин у холодильник.

  3. Духовку розігріти до 200°C. Тісто дістати, розкачати до товщини 0,3 см і вирізати формочками печиво. Деко застелити пергаментним папером, викласти печиво, поставити в духовку і випікати близько 20-25 хвилин.