Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська молоко літо › Овочева лазанья
Овочева лазанья

Овочева лазанья

Овочева лазанья - дуже смачне і ароматне блюдо. Особливо воно припаде до смаку тим, хто не любить м'ясо. У страву можна додавати різні овочі, а не тільки ті, що вказані в самому рецепті. Подрібнені баклажани посипають невеликою кількістю солі і залишають у мисці на 30 хвилин, щоб баклажани згодом не надавали страві гіркоту. Після закінчення відведеного часу промивають під проточною водою. У соус за бажанням можна додати трохи тертого на дрібній тертці мускатного горіха або подрібненого часнику. Як тільки овочева лазанья готова, її розрізають ножем на порційні шматочки, розкладають дерев'яною лопаткою по плоским тарілкам і подають до столу.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Баклажани — 150 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 300 г.
  3. 3. Кабачки — 350 г.
  4. 4. Помідори — 600 г.
  5. 5. Листи для лазаньї — 12 шт.
  6. 6. Сир Моцарела — 100 г.
  7. 7. Томатна паста — 40 г.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець горошком — за смаком
  10. 10. Лавровий лист — за смаком
  11. 11. Молоко — 500 мл.
  12. 12. Яйця — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю очистити, подрібнити. Викласти цибулю в сковороду, залити склянкою води і тушкувати до випарювання рідини.

  2. Поки цибуля тушкується очистити баклажан і кабачок. Подрібнити. Викласти в сковороду з цибулею, додати сіль і склянку води.

  3. Поки овочі тушкуються, помідори ошпарити окропом, зняти з них шкірку і теж подрібнити. Викласти до інших овочів, додати томатну пасту. Тушкувати до тих пір, поки не випарується вся рідина.

  4. Для соусу влити в каструлю половину молока, додати лавровий лист, трохи солі і перець горошком. Поставити на водяну баню. Це потрібно, щоб соус не згорнувся.

  5. Яйця злегка збити, змішати з половиною молока. Коли в каструлі все почне закипати, акуратно влити туди молоко з яйцем, постійно помішуючи. Варити до легкого загустіння, не припиняючи мішати. Після цього соус потрібно процідити.

  6. Листи для лазаньї відварити до напівготовності в підсоленій воді.

  7. На дно форми для запікання вилити половину приготованого соусу. Зверху викласти частину листів для лазаньї. На них - половину овочів. Накрити листами. Полити соусом, викласти овочі, що залишились, натерти половину сиру. Викласти останні листи. Посипати сиром, який залишився, натертим на дрібній тертці.

  8. Поставити в духовку на 40 хвилин, температура 150°C.