Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська випічка фрукти › Мафіни з шматочками яблук, волоськими горіхами і корицею
Мафіни з шматочками яблук, волоськими горіхами і корицею

Мафіни з шматочками яблук, волоськими горіхами і корицею

Деякі досі вважають, що мафіни – складна в приготуванні випічка, яка просто не підвладна недосвідченим господаркам. Насправді, це лише стереотип. Спекти мафіни – справа нехитра: потрібно лише змішати інгредієнти в однорідну масу, вилити у формочки і через півгодини можна з гордістю зустрічати гостей. Такий простий і швидкий рецепт займе гідну позицію у Вашій домашній кулінарній книзі. Класичне поєднання стиглих яблук і пряної кориці зустрічається у великій кількості рецептів десертів і випічки. Пропонований варіант мафінів – не виняток. Прекрасне доповнення у вигляді волоських горіхів насичує свіжоспечений мафін приємним горіховим ароматом і робить випічку по-своєму незвичайною.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Яблука — 120 г.
  2. 2. Цукор — 200 г.
  3. 3. Борошно пшеничне — 400 г.
  4. 4. Сода — 10 г.
  5. 5. Кориця мелена — 4 г.
  6. 6. Горіхи волоські — 50 г.
  7. 7. Яйце куряче — 2 шт.
  8. 8. Молоко — 200 мл.
  9. 9. Масло вершкове — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яблука помити, очистити, частину яблука нарізати кубиками (3/4), а іншу частину - тонкими скибочками. Змішати просіяне борошно, соду, корицю, цукор, яблука, горіхи.

  2. Вершкове масло збити з яйцями в пишну масу. Додати молоко і ще раз трохи збити. Обережно з'єднати обидві суміші і довести тісто до однорідної консистенції.

  3. Духовку розігріти до 200°C. Тісто вилити у формочки (заповнювати на 3/4), зверху викласти скибочки яблук і поставити їх у духовку. Випікати кекси близько 20 хвилин.