Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська крупа › Манник з мигдалем
Манник з мигдалем

Манник з мигдалем

«Противну» і набридливу ще з дитячих років манну кашу люблять далеко не всі. А от від ароматного свіжоспеченого пирога з манкою навряд чи хтось відмовиться. Манник – домашня, споконвічно російська випічка, яка готується на кефірі (молоці, сметані) з додаванням манної крупи. Тісто для манника повинно трохи настоятися, щоб манка набухла. Легкість рецепта, мінімум витраченого часу і доступні продукти, наявні в арсеналі в кожному будинку, зробили цей швидкий і смачний пиріг паличкою-виручалочкою для сучасних господинь, навіть самих недосвідчених. Пропонований рецепт являє собою повноцінний тортик. Приємний горіховий аромат манника з мигдалем заманить на кухню всіх домочадців, а можливо навіть і сусідів.

Кількість порцій 8
Час приготування 70 хв

  1. 1. Кефір — 200 мл.
  2. 2. Крупа манна — 200 г.
  3. 3. Цукор — 100 г.
  4. 4. Яйце куряче — 1 шт.
  5. 5. Сода — 3 г.
  6. 6. Олія соняшникова — 80 мл.
  7. 7. Мигдаль — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Манну крупу залити кефіром і дати настоятися близько 60 хвилин. Збити міксером манку з кефіром, яйцем, розм'якшеним маслом, содою і цукром. Мигдаль подрібнити (або взяти мигдальні пластівці).

  2. Духовку розігріти до 190°C. Вилити тісто у форму і поставити в духовку на 40 хвилин. Потім дістати, посипати мигдалем (або мигдальними пластівцями) і випікати ще близько 10 хвилин.