Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська молоко весна › Картопляний суп (протертий)
Картопляний суп (протертий)

Картопляний суп (протертий)

Супи-пюре порівняно недавно з'явилися в нашому раціоні, але тим не менш вже встигли отримати досить широке поширення. Головна перевага протертих супів (так по-іншому називають супи-пюре) - відмінна засвоюваність завдяки ніжній консистенції страв. Крім того, вони дуже корисні. Запропонований картопляний суп (протертий) - дуже ніжний і смачний супчик, який сподобається всім, хто його спробує. Головний інгредієнт супу - попередньо відварена картопля протирається через сито і розбавляється рідиною, в якій вона варилася, і молоком. Замість яєчного жовтка за бажанням можна заправити суп морквяним соком.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Молоко — 100 мл.
  2. 2. Картопля — 2 шт.
  3. 3. Масло вершкове — 1 ч. л.
  4. 4. Яйце куряче — 1 шт.
  5. 5. Вода — 200 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Промити картоплю, очистити від шкірки, покласти в каструлю, поставити каструлю на вогонь, відварити картоплю до м'якості.

  2. Процідити картоплю, вилити рідину в ємність.

  3. Відварену картоплю протерти через сито. У миску із протертою картоплею, влити рідину в якій варилася картопля, а також додати молоко. Посолити. Поставити суміш на вогонь. Довести до кипіння.

  4. Яєчний жовток розтерти із вершковим маслом, при подачі додати його в суп.