Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти європейська європейська випічка весна › Хліб з курагою і приправою
Хліб з курагою і приправою

Хліб з курагою і приправою

Наш звичний раціон немислимий без хліба. Тільки уявіть, одна третина населення нашої планети регулярно вживають в їжу хліб. Його випікають і прісним, і солодким. Їдять і холодним, і гарячим. Пропонований рецепт – тому підтвердження. Незрівнянний хліб. Ароматний, пряний, смачний. За формою нагадує дріжджовий лаваш. Обсмажене насіння кунжуту надають хлібу маслянистий горіховий аромат. А курага – кисло-солодкий смак, за що даний хліб можна вважати десертним. Курагу попередньо обдайте окропом. Приємний свіжий аромат хліб отримує завдяки індійській спеції карі. Випечений хліб наріжте великою соломкою.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Кунжутне насіння — 1 ст. л.
  2. 2. Нут консервований — 400 г.
  3. 3. Часник — 1 зубчик
  4. 4. Сік лимонний — 2 ст. л.
  5. 5. Коріандр — 1 ст. л.
  6. 6. Оливкова олія — 120 мл.
  7. 7. Зелена цибуля — 4 стебла
  8. 8. Карі — 0,5 ч. л.
  9. 9. Мука пшенична — 100 г.
  10. 10. Розпушувач — 1 ч. л.
  11. 11. Цедра лимона — 2 ст. л.
  12. 12. Курага — 100 г.
  13. 13. Сіль — за смаком
  14. 14. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сковороду розігріти. У зручній ємності змішати дрібно нарізану цибулю, подрібнену курагу, карі, просіяне борошно, розпушувач, цедру. Додати приправи за смаком. У центрі зробити заглиблення і влити 4 столові ложки питної води. Замісити тісто.

  2. Розрізати тісто на шматки і розкачати кожен шматок в овал. Скропити оливковою олією, викласти на сковороду і обсмажити пласти по 2-3 хвилини з кожного боку. При необхідності додати олію.

  3. Для приготування приправи обсмажити кунжут і перекласти в блендер. Додати нут, подрібнений часник, лимонний сік і коріандр. Збивати, одночасно додаючи оливкову олію, щоб вийшла кремова маса. Посолити і поперчити за смаком.

  4. Хліб подавати разом із соусом.