Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти французька французька випічка обід › Макарони (французькі тістечка)
Макарони (французькі тістечка)

Макарони (французькі тістечка)

Не дивлячись на свою незвичну назву, це смачні французькі тістечка. Цей рецепт відомий у Франції досить давно, тому й існує багато його варіацій. За формою воно нагадує печиво, яке має начинку посередині. До цих пір точно не відомо, звідки пішла ця страва, але ж суть не в цьому. Головне, що ми маємо смачний і приємний рецепт тістечок, які нескладно зробити в домашніх умовах. Подавати їх можна із солодким соусом або джемом. Це прекрасний десерт для будь-якого чаювання, адже складно не закохатися в таке тістечко, коли воно вражає своїм ароматом та приємним смаком. Ми впевнені, ваші гості не залишаться байдужими.

Кількість порцій 5
Час приготування 45 хв

  1. 1. Мигдаль — 55 г.
  2. 2. Цукрова пудра — 110 г.
  3. 3. Яйця — 2 шт.
  4. 4. Цукор — 75 г.
  5. 5. Маскарпоне — 200 г.
  6. 6. Малина — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Подрібнити очищений мигдаль в борошно.

  2. Пересипати мигдалеве борошно в миску і змішати з цукровою пудрою. Пересипати суху суміш в кухонний комбайн і перемішати на середній швидкості протягом 3 хвилин.

  3. Потім висипати все на деко, застелене пергаментним папером і поставити в духовку, розігріту до 160°C градусів на 5 хвилин. Необхідно суміш нагріти. Потім відразу ж просіяти декілька разів в миску.

  4. Збити яєчні білки до стану піни і додати цукор. Продовжувати збивати до стійкої щільної піни.

  5. Залишити білки протягом 2 хвилин трохи підсохнути.

  6. Обережно з'єднати дві суміші і перемішати – знизу вгору, крутячи миску за годинниковою стрілкою. Потрібно досягти того, щоб суміш виблискувала, була податливою, але не дуже рідкою.

  7. Наповнити кондитерський мішок або шприц отриманим тістом і відсадити макарони на пергаментний папір, кожен кружечок діаметром 3-4 см., не більше.

  8. Залишити деко з макаронами на 1 годину, щоб вони обвітрилися і вкрилися скоринкою.

  9. Випікати при 150°C градусах 15 хвилин.

  10. Дати 5 хвилин охолонути на папері, потім перекласти на решітку до повного охолодження.

  11. Для крему збити маскарпоне з цукром і подрібненою в пюре малиною. За допомогою кондитерського мішечка видавити начинку на одну половинку і з'єднати з іншою.

  12. Залишити на ніч у холодильнику.