Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти українська вечеря › Пісні вареники з вишнею
Пісні вареники з вишнею

Пісні вареники з вишнею

Хто не любить бабусині вареники з вишнями? Ця ароматна соковита начинка, що бризкає гарячим сиропом з тонкого тіста, нагадує про солодкі моменти нашого дитинства. Приємна ностальгія. Сьогодні хочеться поділитися з Вами тим самим рецептом вишневих вареників, але не простим – пісним. Тепер і в період посту Ви зможете насолоджуватися улюбленим літнім частуванням. Найпростацьке тісто, що складається всього з трьох інгредієнтів (борошно, вода, сіль), і стиглі садові вишеньки – все, що Вам потрібно. Ну, і, звичайно ж, гарний настрій і нестримне бажання творити. Особлива консистенція тіста робить його податливим, приємним у роботі і не дозволяє йому розмокати від соку, що виділяється вишнями, і це не може не радувати.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Борошно — 400 г
  2. 2. Сіль — за смаком
  3. 3. Вода — 300 мл
  4. 4. Вишні — 300 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно просіяти. До нього додати дрібку солі. Поступово вливати теплу воду і замішати тісто. Воно має бути приємним, не липнути до рук. Накрити і дати постояти близько години (не нехтуйте цією порадою, вона дійсно важлива).

  2. Підготувати вишню (зі свіжої видалити кісточки, заморожену промити під теплою водою і залишити, щоб стікав сік).

  3. Присипати борошном робочу поверхню і розкатати тісто в пласт. Вирізати кружечки-заготовки для майбутніх вареників. Тепер брать по одному і обережно розтягувати тісто, тягнути з країв.

  4. Покласти на кружечок тіста вишню і скласти його навпіл. Добре скріпляти краї.

  5. Поки вареники ліпляться, поставити на вогонь каструлю з водою.

  6. Коли вода закипить, кинути в неї по одному варенику, помішуючи. Вареники готові тоді, коли починають спливати. Шумівкою виловити, розкласти по тарілках.