Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти українська сніданок › Кисіль з калини
Кисіль з калини

Кисіль з калини

Калина - це одна з самих популярних ягід в українському фольклорі. Народ знав, що оспівувати. Адже калина - героїня безлічі пісень, не тільки красива, але і лікувальна ягода. Своїм лікувальним ефектам калина зобов'язана корисним речовинам. Калина має заспокійливу, протизапальну, сечогінну, в'яжучу, кровоспинну дії. Завдяки високому вмісту біологічно активних речовин плоди калини позитивно впливають на серцево-судинну систему, регулюють артеріальний тиск. Як бачите калина - чудодійна ягода. Вона також піднімає імунітет, а чаї з калини взимку ставлять на ноги багатьох людей хворих на грип. Тому приготуйте цілющий калиновий кисіль прямо зараз.

Кількість порцій 8
Час приготування 25 хв

  1. 1. Калина — 100 г.
  2. 2. Цукор — 250 г.
  3. 3. Крохмаль — 90 г.
  4. 4. Вода — 2 л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Ягоди калини потрібно промити водою.

  2. Далі необхідно залити калину кип'ятком, і дати постояти декілька хвилин.

  3. Коли калина настоїться, її слід пом'яти і відцідити від м'якоті.

  4. Далі, отриманий густий настій червоної калини закип'ятити і можна розпочинати варити кисіль.

  5. У склянку з холодною водою додати цукор і крохмаль, ретельно перемішати. Головне на цьому етапі - уникнути появу грудочок крохмалю.

  6. Варити до загустіння, для цього потрібно почекати всього декілька хвилин.