Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Капуста маринована

Капуста маринована

Дуже швидкий і легкий спосіб маринування капусти. Для того щоб маринад просочив рівномірно всю капусту, і вона швидше просолилася, укладати в контейнер або банку її необхідно не дуже щільно. Маринована протягом 5 годин капуста може досить довго зберігатися в холодильнику при низьких температурах, зберігати всі свої властивості і не псуватися. З такої капусти готують прекрасні борщі, щі і навіть супи. Маринована капуста є прекрасною закускою, апетитним гарніром до багатьох страв домашньої кухні, прекрасною основою для салатів у безлічі рецептів.

Кількість порцій 6
Час приготування 30 хв

  1. 1. Капуста — 2 кг.
  2. 2. Морква — 6 шт.
  3. 3. Перець болгарський — 600 г.
  4. 4. Мускатний горіх — 1/2 шт.
  5. 5. Лавровий лист — 5 шт.
  6. 6. Перець запашний горошок — 10 шт.
  7. 7. Вода — 0,5 л.
  8. 8. Сіль — 4 ст. л.
  9. 9. Цукор — 370 г.
  10. 10. Оцет яблучний — 0,5 л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Узяти капусту вагою 2 кг. Помити. Нашаткувати. Перекласти в миску.

  2. Зайнятися морквиною. Очистити і помити. Потім натерти на великій терці. Пересипати до капусти.

  3. Болгарський перець солодкий помити. Видалити насіння. Потім знову обмити. Нарізати соломкою. Всипати до овочів.

  4. Овочі перемішати. Додати духмяний перець горошком (10 шт.) і лавровий лист. Натерти мускатний горіх і перейти до маринаду.

  5. Маринад: в гарячу кип'ячену воду додати сіль, оцет і цукор. Полити капусту. Поставити на капусту вантаж. Залишити на 5 годин при кімнатній температурі.