Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти турецька плита весна › Суп із червоної сочевиці і моркви
Суп із червоної сочевиці і моркви

Суп із червоної сочевиці і моркви

Властивості чечевиці згадуються ще в історичних літописах. Представники всіх станів Стародавнього Єгипту, Греції та Вавилону вживали цей продукт в їжу. На Русі був особливо популярний хліб з чечевиці. У чечевиці у великій кількості міститься рослинний білок, який добре засвоюється організмом. Мінімальний вміст жирів робить її дієтичним продуктом. Чечевиця - це багате джерело фолієвої кислоти і заліза. Чечевиця відмінно регулює роботу травних органів. А морква взагалі унікальний за вмістом мікроелементів продукт. Недарма аміри платили за неї золотом. Так що запропонований нами суп із червоної чечечевиці і моркви - це дуже корисний обід, який відмінно вас наситить.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Сочевиця червона — 340 г.
  2. 2. Вода — 7 ст.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Часник — 3 шт.
  5. 5. Коріандр мелений — 1 ч. л.
  6. 6. Кмин мелений — 1 ч. л.
  7. 7. Куркума — 0,25 ч. л.
  8. 8. Морква — 300 г.
  9. 9. Перець болгарський червоний — 1 ст.
  10. 10. Коріандр свіжий — 0,25 ст.
  11. 11. Цибуля зелена — 0,"5 ст.
  12. 12. Перець кайенський — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Поставити глибоку сковороду на вогонь, висипати сочевицю, залити водою. Довести до кипіння, зняти пінку.

  2. Додати в сковороду дрібно нарізану цибулю, часник, а також спеції - мелений коріандр, кмин і куркуму. Прикрити кришкою, готувати 15 хвилин.

  3. Нашаткувати моркву, дрібно нарізати червоний перець і додати ці інгредієнти в сковороду, готувати 10 хвилин, до м'якості овочів.

  4. Всипати дрібно нарізаний свіжий коріандр і зелену цибулю. Додати сіль і перець за смаком, а також всипати кайенский перець.