Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти російська духовка випічка › Пиріг "Подих осені"
Пиріг "Подих осені"

Пиріг "Подих осені"

Назва пирога не даремно має відношення до осені. Часто саме з цією порою року асоціюються яблука і кориця. Але нехай "Подих осені" не вганяє вас в легку осінню депресію. Приготувавши такий пиріг, ви швидко переконаєтеся, що він дарує тільки позитивні і теплі емоції вам і вашим рідним. А його компоненти не тільки порадують вас смаковим букетом, але і несуть безліч вітамінів і мінералів вашому організму. Чого тільки коштує яблуко, в якому багато заліза, мигдаль, який підвищує імунітет і морква - джерело каротину, що так корисно для зору. Тому не сумуйте, а навпаки - підніміть собі настрій з легким пирогом "Подих осені".

Кількість порцій 12
Час приготування 80 хв

  1. 1. Яблуко — 600 г.
  2. 2. Морква — 200 г.
  3. 3. Яйце — 4 шт.
  4. 4. Масло вершкове — 100 г.
  5. 5. Цукор — 100 г.
  6. 6. Борошно — 100 г.
  7. 7. Мигдаль — 100 г.
  8. 8. Розпушувач — 0,5 ч. л.
  9. 9. Кориця — 0,25 ч. л.
  10. 10. Сік лимонний — 2 ст. л.
  11. 11. Джем абрикосовий — 50 г.
  12. 12. Цукрова пудра — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Натерти на тертці 100 г. яблук і 200 г. моркви.

  2. Відокремити білки від жовтків. Збити в мисці масло з жовтками (вершкове масло має бути кімнатної температури).

  3. Розмолоти в блендері мигдаль з 50 г. цукру.

  4. Просіяти борошно з розпушувачем, додати мелений мигдаль. Отриману суху суміш додати в масляну. Ретельно перемішати. В отримане тісто додати натерті яблука з морквою.

  5. Збити білки з 50 г. цукру. Обережно вмішати їх в тісто.

  6. Нагріти духовку до 180°C. Змастити форму вершковим маслом.

  7. Вимити 500 г. яблук, очистити від серцевини, нарізати тонкими скибочками, скропити лимонним соком. Викласти порізані яблука на тісто.

  8. Поставити форму в духовку на 50-60 хвилин. Готовий пиріг змастити зверху нагрітим джемом. Остудити, вийняти з форми, посипати цукровою пудрою.