Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти російська російська гриби осінь › Гриби по-строганівски
Гриби по-строганівски

Гриби по-строганівски

Дуже важливий момент, який слід врахувати під час готування грибів, це їх рівень небезпеки для людського організму. Адже дуже часто люди труяться грибами, особливо тими, які збирають самі, і які потім неправильно готують. Але якщо гриби вибирати правильно, то вони несуть багато користі людині. По-перше, в них невеликий відсоток жирів, що дозволяє їсти гриби навіть на вечерю. По-друге, в них дуже багато мікроелементів, яких потребує наш організм. Тому, якщо ви хочете, щоб гриби вийшли смачними, а головне - соковитими, спробуйте приготувати їх за нашим рецептом "Гриби по-строганівськи ".

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Печериці королівські — 900 г.
  2. 2. Гриби білі сушені — 10 г.
  3. 3. Вино біле сухе — 150 мл.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  5. 5. Масло вершкове — 75 г.
  6. 6. Сметана — 200 мл.
  7. 7. Горіх мускатний — за смаком
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нагріти вино у невеликій каструлі, не доводячи до кипіння. Потім зняти з вогню, додати білі гриби і залишити вимочувати.

  2. Цибулю нарізати скибочками і розібрати на півкільця. У сковорідці на повільному вогні розтопити вершкове масло і обсмажити цибулю. Викласти на тарілку. Збільшити вогонь і обсмажити половину свіжих грибів, періодично додавати вершкове масло. Додати їх в цибулю, потім все перекласти назад в сковороду.

  3. Білі гриби подрібнити і помістити в сковороду разом із вином, посолити і поперчити. Довести до кипіння і відразу зменшити температуру. Тушкувати під закритою кришкою 30 хвилин. Зняти з вогню, додати сметану і порцію тертого мускатного горіха. Підігріти, не доводячи до кипіння.